Brugervenlighed i fokus

Avigilon har haft enorm fokus på brugervenligheden og ikke mindst hastigheden i den betjeningssoftware, som benyttes til at vise og betjene kameraerne. Alt foregår intuitivt og enkelt. Eksempelvis kan kameraerne via træk-og-slip med musen placeres lige præcis dér, hvor man ønsker dem vist i splitskærm og de fremkommer hurtigt med billede.

Som bruger har man fuld kontrol over kameraerne. Der kan afspilles i forskellige hastigheder både forlæns og baglæns. Med musen kan et område i billedet markeres hvor efter programmet zoomer ind på dette udsnit. Alternativt scroller man blot med musen for at zoome ind og ud. Både højre og venstre musetast kan benyttes og giver forskellige betjenings­muligheder. Scroll-funktionen kan også bruges til at skalere den tidslinje, som programmet viser nederst på skærmen. Med tidslinjen kan brugeren hurtigt finde det ønskede tidspunkt for optagelsen.

Hvis man betjener PTZ-kameraer er det muligt at justere hastigheden, hvormed kameraet bevæger sig, når joysticket eller musen aktiveres. Dermed kan man let vælge at panorere hurtigt fra et punkt til et andet eller meget nøjagtigt indstille kameraet eksempelvis ved fastlæggelse af præ-positioner.

Når der er nye opdateringer fra Avigilon, spørger systemet automatisk om man ønsker at opgradere sin software. Opdateringer er gratis og tilgængelige via Internettet.

Søgning i optagelser

Betjeningsprogrammets søgefunktion har flere forskellige funktioner, der kan hjælpe til at finde den ønskede kamerasekvens hurtigt og effektivt. Selv ved søgning over en større tidsperiode fremkommer søgeresultatet øjeblikkeligt og med god overskuelighed.

Videosekvenser fra op til flere kameraer kan eksporteres ud af systemet sammen med en fri Avigilon media player, således at eksempelvis politiet let kan se videomaterialet igennem.

Eksport-funktionen kan automatisk tilpasse størrelsen af filen til eksempelvis en standard DVD eller CD-ROM, og det er også muligt at reducere antallet af billeder pr. sekund, der eksporteres, for at få begrænse pladsbehovet så det afpasses til lagringsmediet.

Brugerklienter og Web-interface

Betjeningssoftwaren findes både som almindelig klient-software og som webbaseret klient, der afvikles via en standard webbrowser. Den webbaserede klient har samme funktioner og faciliteter som standard klient-softwaren.

Derudover kan man via iPhone®, iPad® og android enheder få vist kamera­billeder og betjene sine kameraer i Avigilon overvågnings­systemet via Wi-Fi eller 3G.

Avigilon kameraer

Avigilon producerer egne kameraer i høj kvalitet og design. I standard-versionerne kan der leveres faste boks-kameraer og faste dome-kameraer fra 1 MP til 5 MP opløsning. Flere forskellige komprimeringsteknologier er mulige, herunder den nye H3-platform, som giver en endnu bedre komprimering med H.264 standarden. De seneste høj-megapixel kameraer fra Avigilon går op til 29 MP og giver en høj detaljegrad i videobilledet og kan med fordel anvendes til overvågning af større arealer og områder, som eks. parkeringspladser eller stadions.

Kontakt Petersen-Bach A/S for at høre mere om vores erfaringer med Avigilon, samt hvordan Avigilon kan øge jeres kvalitet af videodata og gøre betjening og søgning væsentligt lettere for brugere.