Petersen-Bach overvågning er blevet til 

 

Høj kvalitet med netværksbaseret videoovervågning

Et moderne videoovervågningssystem skal kunne udnytte de fordele, der er rent teknisk og standardiseringsmæssigt  inden for udviklingen af generel IT og software området.

Samtidigt er det også vigtigt at en virksomheds eksisterende videokamera installation, f.eks. en analog installation, kan videreføres og integreres sammen med nye IP baserede kameraer, hvor administration, betjening og datalagring sker i samme software applikation.

Videreførelse af investeringen

IP baseret videoovervågning har de seneste 10 år bevæget sig hurtigt i udvikling og i dag må det siges, at teknologien og kvaliteten indenfor de IP baserede systemer virkelig er i høj standard.

Man kan sige, at vi nu står overfor ”version 2” af videosystemer, da mange virksomheder enten i 90’erne eller tidligt i år 2000-årene, installerede analoge video systemer. Det giver derfor mening for mange virksomheder at overveje en opgradering og udbygning af en eksempelvis 10 til 15 år gammel video installation.

Til det rette formål kan et analogt kamera stadig være udmærket og det vil derfor give god mening af beholde kameraet men f.eks. via encodere foretage en konvertering til IP netværk, der muliggøre at et eksisterende ”gammelt” kamera kan videreføres i en ny IP baseret løsning og indgå i en ny og tidssvarende VMS (Video Management Software).

Højere billedkvalitet og mere dynamiske kameraer

Ligesom teknologiudviklingen inden for digitale fotokameraer på blot få år har ændret sig fra nogle få megapixel til i dag 20+ megapixel, så er kameraernes funktionalitet samtidigt blevet bredere og prisen lavere.

De IP baserede videoovervågningskameraer har ligeledes fulgt denne udvikling. I dag findes der på markedet videokameraer, der til absolut konkurrencedygtige priser kan gengive farvebilleder i mørke med meget lidt lys, samt kameraer op til 30 megapixel, der kan give et stort områdeoverblik og en høj detaljegrad.

Enklere betjening af videooptagelser

Udviklingen har ligeledes fulgt VMS systemerne (Video Management Software), der står for lagring af video data og som er den betjeningsflade brugeren anvender for at se og søge videooptagelserne.

Data kan komprimeres i flere niveauer, således at der mellem VMS serveren og bruger klienterne, kan opnås en data båndbredde der ikke belaster en virksomheds netværk unødigt.

Kompetencer og ekspertise er nødvendigt

Mange virksomheder bevæger sig ud i videoovervågningsområdet og får leveret installationer af mange typer leverandører og installatører. Dette marked er meget broget og som slutkunde er det vigtigt at sigte efter en kompetent leverandør der har erfaring og uddannelse i at projektere og installere den rette videokamera løsning til den rette opgave.

Læs mere om mulighederne og de mange funktionsområder med videoovervågning under Lenel OnGuard og Avigilon Kameraer