Sikringsspecialisterne fra Petersen-Bach A/S har samarbejdet med Høyrup & Clemmensen på Widex’ nye højteknologiske domicil

Tekst: Gunnar Lomborg, Måneds Magasinet Erhverv

Petersen-Bach A/S er en af Danmarks førende leverandører af sikkerhedssystemer. Værdihåndtering, adgangskontrol og bygningsovervågning er blandt specialerne, og kunderne findes især blandt banker og større virksomheder. Netop den store ekspertise opbygget gennem mere end 30 år betød, at virksomheden blev udvalgt som leverandør af sikringssystemet på høreapparatvirksomheden Widex’ nye domicil i Allerød.

Widex’ nye domicil i Allerød

Godt samarbejde

Høyrup & Clemmensen vandt hele el-entreprisen og valgte dernæst Petersen-Bach til at forestå den teknologisk komplicerede sikringsopgave.

- Vi har haft et utroligt godt samarbejde med Høyrup & Clemmensen om opgaven. Petersen-Bach er certificeret i det amerikanske Lenel OnGuard® system, som er verdens førende software system til sikring og overvågning. Det har et enormt potentiale til virksomheder som har brug for adgangskontrol og videoovervågning i høj kvalitet, understreger projektleder Peter Simonsen. Han har været ankermand på det store projekt, som er lykkedes til alles tilfredshed.

Fuldt integreret system

Det nye sikkerhedssystem er fuldt integreret i Widex’ eget it-system og kan betjenes fra husets almindelige pc’er. Selv om selve sikringssystemet er skræddersyet til Widex, er elementerne taget fra Lenels enorme program af standardfunktioner.

- Der er tale om en velgennemprøvet teknologi, som kan optimeres til kundens specielle behov. Eksempelvis har alle medarbejdere et chipkort, der bestemmer hvilke områder, man har adgang til, og som også kan bruges til tidsregistrering og intern betaling. Chipkortet kan spores og adgange ændres efter behov, ligesom integrationen med videoovervågningen gør det utroligt let at se om vedkommende, der bruger kortet, nu også er den rigtige person, fortæller Peter Simonsen.

Video i HD-kvalitet

Den IP-baserede videoovervågning i HD og 5M pixel kvalitet sørger for optagelse af knivskarpe billeder både ind- og udvendigt i det avancerede hovedsæde. 

Petersen-Bach A/S har tidligere samarbejdet med Høyrup & Clemmensen på et projekt i Nationalbanken, og oplever et professionelt og godt samarbejde, hvor man løser problemerne hen ad vejen uden gener for kunden. Også derfor håber virksomheden, at der bliver flere samarbejdsopgaver af den krævende slags, hvor kunden skal have gennemprøvet ”State of the Art” teknologi.