Teknologikoncernen Hewlett-Packard benytter sikkerhedssystemet Lenel OnGuard verden over. I Danmark har koncernen valgt Petersen-Bach A/S som sparringspartner til rådgivning om systemet, installation af adgangskontrol og videoovervågning, service af systemet og uddannelse af brugere.

”Petersen-Bach A/S er hurtig til at rykke ud og har ydet os en stor hjælp med at få vores sikkerhedssystem til at fungere godt. Det har skabt tryghed om den daglige brug af systemet,” udtaler Hewlett-Packard.

Petersen-Bach A/S kom ind i billedet, efter at HP i 2003 byggede en ny bygning i Allerød nord for København. Som de fleste andre steder i verden fik den nye bygning installeret koncernens globale sikkerhedssystem Lenel OnGuard®. Petersen-Bach A/S har ydet support til opsætningen af systemet med sikkerhedsniveauer og uddannelse af systemets brugere.

”Vi valgte Petersen-Bach A/S, som er en af de få godkendte Lenel-eksperter i Danmark. Vi ønskede samtidig en leverandør, der kunne hjælpe os med at få sikkerhedssystemet godt implementeret og bistå med den løbende rådgivning, service og uddannelse af brugere i forhold til den enkeltes behov,” udtaler Hewlett-Packard.

Sikring hindrer indbrud

HP har installeret adgangskontrol og videoovervågning på strategiske steder i bygningen. HP optager videoovervågningen og lagrer den på servere i kort tid. Billederne bliver kun taget frem, hvis der sker hændelser, og det har der været brug for et par gange gennem de seneste år.

”Det er væsentligt at have en sikret bygning, fordi det forhindrer indbrud. Det kan jeg se i forhold til andre bygninger, der er mindre sikrede end vores. Det er mit indtryk, at mange indbrud er bestillingsarbejde, hvor tyvene går målrettet efter bestemte emner,” siger Hewlett-Packard og tilføjer:

”Når man forhindrer indbrud, undgår man også følgevirkningerne i form af ødelæggelser, som ofte kan være en større gene for virksomheden end eksempelvis mistede computere og skærme.”

Central administration

HP’s Lenel-brugere producerer selv de adgangskort til systemet, som giver den enkelte medarbejder adgang til bestemte områder af bygningen.

HP benytter en global database over kortholderne. Dermed kan systemets brugere programmere adgangskortene til at give medarbejdere adgang til relevante HP’s kontorer verden over. Desuden kan HP udstede tidsbegrænsede kort til vikarer og håndværkere.

Lenel-systemets centrale servere er placeret i udlandet med en hjælpeserver i Danmark. Dermed er systemet styret centralt, så brugerne i Danmark slipper for at foretage ændringer af systemet. Opdateringerne kommer automatisk fra de centrale servere.

”Lenel er et brugervenligt system, og når man har lært det at kende, giver det mange muligheder for at koble forskellige elementer sammen til det aktuelle behov. Desuden er det praktisk, at brugerne kan tildeles adgang til systemet på forskellige niveauer,”udtaler Hewlett-Packard.