Den belgiske virksomhed Barco startede i 1934 med produktion af radioer. Op igennem årtierne udviklede Barco monitorer, skærmsystemer og specialiserede sig med produkter rettet imod brancher som hospitalsvæsenet, militær, fly og rumfart.

I dag er Barco markedsledende indenfor digitale biografsystemer, videovægge og lys systemer.

Kontrolrumsløsninger

Ved bygningsovervågning eller kontrol og overvågning af en produktionshal er et godt overblik essentielt for at kunne yde optimalt og udnytte information fra de mange systemer, der oftest er en daglig del af en virksomheds hverdag.

Mange kontrolrum har i dag, hvad enten der er tale om videoovervågning og bygningssikring eller styring af produktionsprocesser, flere skærme hvor den enkelte skærm viser forskellige systemer for den daglige operation.

Mange gange er skærmene ikke af ensartet kvalitet og ikke designet til at vise skærmbilleder 24/7. Udover at give et rodet udtryk og manglende samlet overblik, kan det virke anstrengende for øjnene igennem en hel arbejdsdag. De mange skærme med hver deres skærmbilleder har også svært ved at kunne vise deres information samlet i relation til den kontekst og situation, som kontrolrummet nu står over for.

Skærme og Barco skærm-controlleren

Barcos skærm og display produkter er designet specielt til anvendelse i kontrolrum. De har både en kvalitet og levetid, der ligger langt højere end de fladskærme, som vi kender som private forbrugere.

Barcos skærme er designet til at vise skærmbilleder i mange driftstimer uden stop. Flere af Barcos skærme er designet til at kunne sættes sammen, eksempelvis 4 skærme i et kvadrat. Da skærmbilledet går fra ”kant til kant”, betyder det at skærmens fysiske kabinet kun er nogle få millimeter tyk.

På denne måde kan flere skærme tilsammen udgøre en samlet storskærm (videovæg) og optræde som et samlet skærmbillede. Skærmene fås i flere varianter og kvaliteter.

Barcos skærm controller

Barco skærm-controlleren består af en server med de nødvendige indstikskort, så evt. analoge videokameraer via en video-matrix kan tilsluttes. Overordnet har skærm-controlleren mulighed for at vise op mod 36 forskellige netværkskilder samtidigt på skærmen. Disse kilder kan styres ved hjælp af Barco CMS-softwaren (Control room Management Software). I princippet kan kilderne være mange forskellige systemer og enheder, eks. PC’er med applikationssoftware der ønskes vist, SCADA systemer, bygningsautomatik systemer, videokameraer, web sider, etc. Så længe der er tale om netværksbaseret systemer (IP netværk) kan CMS-software konfigureres til at vise kildens skærmbilleder eller videobilleder.

Barco’s CMS-software installeres på skærm-controlleren. CMS-softwaren benyttes til at designe, hvorledes skærmens/videovæggens layout skal se ud. Skærm-layoutet kan bestå af et eller flere perspektiver, der hver især udgøres af forskellige kilder. Kilderne kan helt generelt være video fra kameraovervågningen, skærmbilleder fra pc’er, hjemmesider, TV og anden grafisk information.

Med CMS-softwaren kan der ud fra kilderne designes en række forskellige perspektiver, som kan aktiveres manuelt af vagterne eller af alarmer. Skærmarealet kan frit deles op i et vilkårligt antal felter i den størrelse, man ønsker, således at hvert perspektiv får lige præcis det udseende, der er mest optimalt for den pågældende visning. Det store skærmareal giver rig mulighed for at lave funktionelle perspektiver.

Kontakt Petersen-Bach A/S for at høre mere om vores erfaringer med indretning af kontrolrum og hvordan en moderne skærm- og væg løsning kan være med til at optimere jeres drift.